Wednesday, August 12, 2009

:: Muka aku cam Chinese ke ::

sblm ni aku wat bodo je bila org tegur aku ni mcm cina [aku pior melayu la beb.. jawa lagi taw].. tp peristiwa malam tadi wat aku rasa cam nak 'ngadu' kat blog aku ni lak.. actually mlm td aku de bg mms pix aku kat mmbr [dah lama xjumpa n dia mintak pix aku].. pas aku bagi, dia leh ckp

'aweq jepun mana ko send nih? klu ye pon nak kencing aku, agak2 la weih'

bongok la ko aien.. ade ke ko sound aku mcm 2? tu pix aku la dowh..

ni pix yg aku mms kat mmbr aku 2

then, aku mcm terfikir sejenak [ayat xleh blah tul.. ahaks] Betul ke muka aku xnmpk mcm melayu?? tp ramai tegur bgth muka aku xsama dgn muka adk bradik aku [yg lain ikut muka abh n ade yg kata aku ikut muka ibu] ye r.. lgpun aku sorg je ank ppuan dlm family [1 abah n 1 ibu] cane r nak tgk muka aku sama dgn yg lain.. adoi..!

sampaikan ade 1 kisah, masa 2 aku 1 family g umah cousin arwah ibu kat JB [ibu dah lama xjumpa cousin dia nih].. then, masa tgh berborak, ank makcik aku 2 [aku kategorikan makcik je r kazen ibu aku ni ae] leh tanye,

'auntie, akk ni ank auntie ke? mmg ank betul auntie ae?'

agak tersedak aku di situ.. dak 2 baru umo 6thn tp mulut dia, ya allah.. petah..!! then ibu tnye la 'kenapa?' dak 2 jawap

'knp muka akk ni mcm cina? dia ank angkat ae?'

uwaa..!!! tiba2 aku rasa nak nages dgr pengakuan jujur budak kecik 2 [nak disekeh ada gak.. ces..!!] adik aku [iman aka mohd faris] lak jawap,

'dia ni ank angkat je.. jumpa tepi pintu umah'

[lahabau punye adik..! sanggup ko berkata sebegitu pada akk ko yg comel nih T_T].. then, sume org gelak.. aku?? berteka-teki teka- tengkorak ko..!!

tp seyes, aku tgk muka aku ni xde lgsung muka cina [rabun pe sape yg tegur aku dlm bahasa cina].. tp aku start ditegur 'mcm muka cina' masa aku keje kat Plaza Arisun kat Kota Tinggi [aku pas STPM masa 2.. gler bosan duk umah].. mana2 aku g, ramai tnye aku ni melayu ke cina [coz muka mcm cina tp cara aku ckp sebijik mcm melayu.. ye r.. dah aku melayu.. mmg r cara ckp aku mcm melayu.. cet..!] even customer pon tanye aku dlm bahasa cina.. adoi..!! yg aku xleh lupa, de sorg customer nih, lelaki dlm umo 30-an.. dia leh belek muka aku [lu pehal lak beb? nak kena sekeh?].. then dia ckp 'bhgian mana la agknye kat muka awk ni sampai leh nmpk cam cina?' oit..!!! ko tanye aku, aku lg r xtawu coz pada aku, aku muka MELAYU-JAWA..!!

smpi skrg, mcm2 persoalan wujud dlm kepala aku yg still x di reveal lagi.. hurm.. daddy, plz help ur dother.. she's in kecelaruan identiti [kecelaruan otak ko la cda.. jgn nak ngade2.. ko 2 muka JAWA..!! dah..! end of story]

p/s :: betul kata dia, AKU NI SENGAL..!!! wakaka~

4 comments:

  1. ha ko mmg sengal..ok aku dha jawab haha

    ReplyDelete
  2. jom compare muka kamO ngn muka saya meh...;p hahaha!! lariksssss!!

    ReplyDelete
  3. haisyoo... kamu lagi chinese look maaaa..!!!!

    ReplyDelete