Monday, October 5, 2009

eksiden ngeri~

pas dinner, aku nak balik jhr dgn kak iza.. aku balik ikut Kajang.. dan2 aku smpi kat bangi (almost la), dari jauh aku nmpk sume kete gerak ikut laluan kiri.. dlm ati aku tertanye2 gak la.. pehal? then, sume kete 2 pasang emergency signal.. konvoi pe? tp bila aku tgk line tgh n kanan lengang, wat aku cnfius lagi.. aku pun kluar signal nak ke kanan (nak ikut laluan tgh ler).. tp lbh kurang 200meter++, aku nmpk something atas jalan.. pe benda tuh?

mula2 aku igt smpah (siyes aku igt smph jatuh dr lori ke ape).. tp bila dekat, aku nmpk MAYAT..! rupanye kat seberang jln, ade eksiden.. n lelaki ni tercampak ke laluan aku.. Ya Allah..! kepala dia pecah (xde r pecah smpi hancur.. tp darah gler byk kluar).. aku terus brek (klu aku xbrek awal2, kang org blkg langgar lak)..

aku masuk balik lorong kiri.. smbil 2, aku sempat skodeng mayat tuh.. xde org lagi yg brani brenti.. aku rasa nak brenti tp kak iza dah nak pitam.. so, aku slow2 past the body.. masa aku tgk, dah xgerak dah.. tp mayat 2 terbaring elok je.. mcm org tgh tdo.. then, ade 1 guy dtg dr sbrg jln, tlg 'halau' kete2 yg tgh laju tuk ke lorong kiri..

spnjg jln balik ke jhr, ati aku asyik mendoakan kesejahteraan mayat.. siyes, hati aku sayu sgt bila terbayang kan mayat tuh..

n smlm (ahad) kluar kat paper pasal eksiden tuh.. click sini

takziah tuk kluarga arwah.. niat arwah sgt murni.. tp dah ajal menjemput.. innalillah........


1 comment:

  1. Wah sian nye..semoga rohNya dicucuri rhmat .
    Al Fatihah

    ReplyDelete